Hétszemélyes családit hárommillióig

2015.07.24. 11:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes nepper!

Abban kérném segítségét, hogy 2 felnőtt + 5 gyermek számára keresek használt autót. Több hetes fórumozások után csak távolabb kerültem a döntéstől. Alhambra/Sharan/Galaxy illetve az újabb Galaxy amit sokan ajánlanak.

A keret viszonylag rugalmas, 2-3 millió, nem is a vételár elsődleges hanem a teljes várható költség (szerviz+üzemanyag+értékvesztés) 5 évre. Évi 12 ezer km-t megyünk, sajnos sokszor városban csak néhány perces útra. Emiatt ha jól gondolom a benzines adná magát, de sajnos valódi 7 (vagy 9) személyesben nem nagyon hallottam jó benzinesről.

A költségen illetve megbízhatóságon kívül nincs semmilyen más kritérium (sem évjárat, km, vezetési élmény, vagy márka preferencia).


Válaszát előre is nagyon köszönöm,

Géza

Kedves Géza!

Elsőnek, mint jó benzines, az Avensis Verso jutott eszembe, de sajnos alig van belőle. A másik japán kedvencem a Previa, csak a benzines szintén olyan, mint a fehér holló, de kintről még lehet hozni jót. Az Alhambra/Galaxy/Sharan trióból a kétliteres szívó motort ajánlanám elsősorban, azokkal van a legkevesebb baj, és még a pénzből is marad jócskán.

Még gondoltam a Mitsubishi Grandis-ra is, megbízható autó, de az sajnos padlóból felhajtható 6., 7. üléssel rendelkezik. Az új Galaxy valóban jó, de nem fog kijönni a három millióból, mert kint tízezer eurónál kezdődik a típus, de az még kint van, és semmilyen sarcot nem fizettünk be rá.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.