1,3 millióért SX4, Grande Punto vagy Mazda 3?

2015.08.02. 07:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületnepper!

22 éves hölgy vagyok és a párommal autóvásárlás előtt állunk. Eddig egy B corsa állt a rendelkezésünkre, de be szeretnénk újítani egy fiatalabb paripát. Az autót 90%-ban városban használnánk ezért egy hasonló könnyen kezelhető kisebb autót keresnénk. Mivel a városban van legtöbbet használva az autó és évi 5-6 ezer km-t megyünk ezért mindenképp benzinest szeretnénk, de a klíma is nagyon fontos kritérium lenne. A keret 1,3 millió forint lenne, de természetesen félre van téve plusz 300 ezer forint az esetleges javításokra. A következőket néztük ki, de minden ötletre nyitottak vagyunk.

Suzuki SX4 1.5

Mazda 3 1.4 vagy 1.6

Fiat Grande Punto  1.2 vagy 1.4


Köszönettel,
Rebeka

Kedves Rebeka!

A Mazda 3 nagyon jó autó, de a Mazdákra jellemző hátsó kerékív rohadás alól ez sem kivétel. Elsősorban itt kell megnézni, hogy a gyári ponthegesztések megvannak-e még. A Grande Punto szintén jó autó, és a rozsdásodás sem jellemző rá.

Az SX4 nagyon megbízható, annak idején emlékszem a jobban felszerelt autók viccesen drágák voltak egy Suzukihoz képest. Ezek közül a Mazda 3 a legjobb, úgy a műszaki tartalom, mint az összeszerelés minőségét illetően. Kell keresni egy rozsdamentes darabot, azonnal üreg és alvázvédelmet csináltatni rá, és akkor nagyon sokáig jó lehet.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.