Első autónak Audi A4 vagy Mazda 3?

2015.08.24. 13:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


22 éves vagyok és nagyon szeretném megvenni életem első autóját. Hosszas keresgélés, nézelődés és utánaolvasás után már csak két kiszemelt maradt. Dízelben gondolkodom, egyszerűen jobban szeretek ilyet vezetni, hiába nincs húszezres futásteljesítmény.

A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint melyikre lenne érdemes elköltenie a megspórolt pénzét egy magamfajta fiatalnak?

Az első kiszemelt egy Audi A4 1.9 TDI a legendásan megbízható (a kettő közül is inkább a 90 lovas) és alacsony fogyasztású motorjával, míg a második a fiatalabb, kevesebb kilométeres, de talán kevésbé elnyűhetetlen Mazda 3 1.6 CD (109 LE).


Köszönettel és tisztelettel:
Dániel

Kedves Dániel!


Az Audi A4TDI tényleg nagyon megbízható, és olcsón fenntartható. Nincsenek drágán javítható típushibái, és minden bokorban van hozzá alkatrész. A Mazda 3 egy nagyon jól összerakott autó, minőségi műszaki tartalommal, de sajnos rozsdásodásra nagyon hajlamos karosszériával. A hátsó ív indul meg először, ezt a nepperek nem lakatolással, hanem jellemzően üvegszálas gitt segítségével szokták orvosolni, mert azt később dobja le a rozsda. Érdemes ellenőrizni a hátsó íven a ponthegesztések meglétét, illetve meg kell mérni az ívek felületén a festékvastagságot. Ha talál rozsdamentes példányt, azt meg lehet venni, és azonnal csinálni rá egy komoly alváz és üregvédelmet. A motoroknál az olajcsere elvégzésére kell odafigyelni, mert egy rossz olajcsere sokba kerülhet. Az Audi szerintem kockázatmentesebb, de a Mazda jobb autó.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.