Nissan Qashqai vagy Peugeot 3008?

2015.09.10. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Feleségem 2008-as Suzuki Swiftjét cserélnénk nagyobb autóra. Két gyermekünk van, jól jönne a használható csomagtartó méret. Ezen túl feleségem gyakran jár rossz minőségű, kátyúkkal teli országúton (bár Magyarországon sokan vagyunk így) így kompakt városi terepjáróban gondolkodunk, de fronthajtással (meg persze az is benne van, hogy szinte minden anyuka ilyennel viszi oviba a gyereket). Évi 10-15 ezer km-t használjuk. Néha hosszabb utakra (300-500 km) is elmennénk vele. 3-3,5 millió Ft a rászánt összeg.


Alapvetően Nissan Qashqait nézegettünk 2010 utáni verziót, 1.6 benzinmotorral magas felszereltséggel. Ebből sok a hazai autó. De aztán beültünk egy 3008-as Peugeotba és mit mondják, elvarázsolt bennünket. Ebből viszont az 1.6 hdi-ben gondolkodunk. A hazai kínálat nagy része viszont franciaországból behozott noha elvileg 100 ezer km alatti futásteljesítményű autó.


Szeretnék viszont hasonlóan problémamentes autós időszakot mint a Suzukival (bár félek ez már nem lesz), és elég kellemetlen tapasztalataink voltak egy 1.5 dci Megane-al, ami bizalmatlanná tesz a francia autókkal szemben. Én alapvetően japán párti vagyok, de a Nissan is a Renault-val házasodott, így egy kis tartás vele kapcsolatban is van bennem.


Önnek mi a véleménye a két típusról? A Peugeotról mint használt autóról elég kevés infót találtam a neten.


Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Petrik Zsolt

Kedves Zsolt!


Jó autó a 3008-as, és az 1.6 hdi is jó a megfelelő karbantartással, de a 100 ezer kilométert fenntartásokkal kezelném. Ekkora éves futáshoz és az ovijáratokhoz nem javasolnám a dízelt. Azon kívül, hogy gyorsabban eltömődik a részecskeszűrője a városi harcban, de van benne kettőstömegű lendkerék is, aminek a cseréje szintén zsebbe nyúlós lesz. Én inkább a Quashqait venném benzin motorral, teljesen jó lesz arra, amire önöknek kell.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.