Merjek BMW-t venni vagy menjek biztosra?

2015.09.11. 08:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Első autóm megvétele előtt állok. A keret viszonylag szűkös, nagyjából 700-800 ezer ft-ot szánnék a járgányra. Nincsenek hatalmas elvárásaim, de szeretnék egy komfortos, jó kiállású autót, amelyet főként városban használnék. Hétköznapokon munkába járáshoz, hétvégén pedig leszaladni vele vidékre a családhoz.


Nézegetve a felhozatalt, a 4-es Golfokon és Skoda Fabiakon túl láttam, hogy ilyen áron már akár 2001 körüli kis BMW 316-os compactot is kínálnak eladásra. Megéri az említett középkörú német csodára benevezni? Mennyire drága egy ilyen fenntartása, feltéve hogy sikerül ilyen áron jó állapotút találni? Ennyiért lehet egyáltalán?


Vagy maradjak a realitások talaján és vegyek egy unalmas, fiatalabb Golfot, amiből már így is áll 8 a ház előtti parkolóban és ha önszántamból mégis sz*pásra vágynék vegyek egy calippot?


Előre is nagyon köszönöm,
K

Kedves Kérdező!


A BMW Compact egyáltalán nem tartozik a csodák közé, az egy nagyon egyszerű autó, különösen a mai autókhoz képest. A 316-os motor nem egy ördög, a 318 ti lenne a legjobb választás ebben a kaszniban: jól fogyaszt, és jól megy. A rozsdára kell odafigyelni, mert a lakatos munka és a fényezés kerül a legtöbbe, de lehet ennyiért már tényleg jót venni. A fenntartása nem különösebben drága, minden van hozzá az autós boltokban normális áron. 


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.