2015.09.12. 14:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Eddig Peugeot 406-osaim voltak, kettő. A mostani 2.2-es benzines, full extrás és tudom, furcsa, de szeretem. Ugyanakkor egy kicsit már elegem lett belőle, a sok (egyre több) bosszantó hiba miatt.


Autót vennék. Hosszabb utakra használom, országon belül, hetente többször. Városban szinte alig,(lakás - óvoda - lakás, néha bevásárlás). Tudom, dízelben kellene gondolkodnom, de benzines párti vagyok. Max. másfél milliót szánok rá. De ez tényleg a plafon.


Fontos, hogy legyen benne némi erő (a Peugeot 160 LE és megy is ha úgy akarom), ne hagyjon az út szélén, kényelmes legyen, tempomat, klíma, stb... és a szerelőmet sem szeretném sokszor látni, bár szimpatikus és jól kijövünk.


Amiket eddig nézegettem: Ford Mondeo, Ford Focus az erősebb motorokkal, Volvo S 80, VW Bora, Seat Toledo. Nyitott vagyok sok felé és sok félére. Előre is Köszönöm a segítséget!


Üdvözlettel:

Zsolt

Kedves Zsolt!


A Volvo S80-asból a 2.4-es szívó benzinest venném, azzal van a legkevesebb baj, és az fogyaszt a legjobban is a benzinesek közül. A VW Borából a 2.3-as V5-ös motor van ami nagyobb, de olyat még csak hirdetésben láttam, semmi tapasztalatom sincs vele, illetve az 1.8-as turbó motor motor jöhet még szóba, de az nem tartozik a kedvenceim közé, egy jó szívó motor sokkal jobb tud lenni. A Seat Toledóra ugyanaz vonatkozik, mint a Borára, hiszen ugyanazokból az alkatrészekből van összerakva.


A Ford nagyobb szívó motorjaival nem szokott nagyobb galiba lenni megfelelő karbantartás mellett, és a Focus futóműve nagyon jó. Ha szeretne egy érdekes autót, ami megy is, akkor nézzen meg egy 2.2-es Honda Accord Type-R-t, a 99-203-ig gyártott szériából. Bitang jó autó, megy is, és nem romlik el. A hátránya, hogy alig van belőle, de ha türelmes, akkor talál belőle épkézláb autót. Ha ebből nincs akkor a kisebb motorosok is jók lehetnek nagyon. Egy Boránál, Toledónál sokkal jobb.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.