G Astra vagy SX4 Sedan?

2015.09.20. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Első autó vásárlása előtt állok. A kiszemelt modellek kb. a "kompakt családi autók" kategóriába sorolhatók.

Egy jó 3-4 hónapja bújom a leírásokat, teszteket, véleményeket, hirdetéseket, és arra jutottam, hogy a címben szereplő két modell tökéletesen lefedné azt, amire nekem  szükségem lenne. Főleg város, de havi 1-1 autópályázás, a kocsiknak viszonylag értelmes fogyasztása mellett olcsó a szervíze is.
Jelenleg 450k van kézben, tehát hitelre menne 2-4 évre, de ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül.

A bökkenő, mint mindig az ár/érték. Az SX4 Sedanok még mindig viszonylag drágák, a 7-8 éves modellek vannak 1,5-2 millió körül, ellenben van benne minden, ami szem-szájnak ingere, de nagyon kevés van a piacon. Ezzel szemben a G astrákból (1,4-1,6 twinportok) annyi van, mint égen a csillag, a leharcoltabbak 1-1,2 millió körül vannak, a jobb felszereltségűek, fiatalabbak pedig 1,5 körül. De ezek még mindig elmaradnak extrákban az SX4-től. Mindkét autóból van az ismerősi körben: a legmagasabb javítási költség is csak 100k volt, és nem tart egyik tulaj sem attól, hogy a következő hónapban darabjaira hullana a kocsi.

Segítsen kérem, ön hogyan választana? Inkább egy 10 éves, de 1,2-1,5 milliós Opel, vagy a valamivel fiatalabb, több extrát nyújtó és épp ezért drágább Suzuki?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv!

Ákos

Kedves Ákos!


A Suzukik híresen nem romlanak el, az SX4 sem, és már nem az a vékony lemez bódé, mint az első Swift volt. Én még nem jöttem lázba tőle, de ha önnek ez tetszik, rosszul nem jár vele. A belsejével nem vagyok kibékülve, tele van kemény műanyaggal, emiatt kissé barátságtalan nekem.

A G Astra sem rossz kocsi, de szerintem a Suzuki 1.2-1.5 millióért már lehet venni egy jó Focus II-est is, ami nagyságrendekkel jobb autó, mint a G Astra. Én a Focus-t többre tartom, és az sem egy elromlós fajta. Én egy Focus-t vennék, de az ön által említett kocsikkal sem jár rosszul.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.