Miért takarják ki a rendszámot a hirdetők?

2015.09.23. 10:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!


Autóvásárlás előtt állok, de nem konkrét autóhoz kapcsolódó kérdésem lenne.
Miért van az, hogy a neten meghirdetett autók többségénél - függetlenül, hogy kereskedő, vagy magánszemély hirdeti - kitakarják a rendszámot? Gondolom lehet olyan, hogy épp nincs forgalomba helyezve az autó (bár ezt külön lehet jelezni a hirdetésben), de azt jól sejtem, hogy sokszor ez valamilyen takargatnivaló miatt van? Például a rendszám birtokában akár utána is lehet járni egy autó szerviztörténetének és ezt akarják elkerülni?


Tehát joggal vagyok bizalmatlan a rendszám nélkül, vagy kitakart rendszámmal hirdetett autók iránt, vagy van ennek természetes magyarázata?


Előre is köszönöm a válaszát,
Lilla

Kedves Lilla!



Külföldön is sokszor kitakarják, mert ott a rendszám a tulajdonosé nem az autóé, és személyes adatnak tartják, emiatt tesznek így. Sokszor még telefonszámot sem adnak meg a hirdetésben, és csak e-mail-en lehet velük felvenni a kapcsolatot, és ha úgy ítéli meg, hogy külföldi az érdeklődő, akkor nem is válaszolnak. Itthon is bizalmatlanságból nem adják meg a rendszámot, de van amikor tényleg sáros az autó, és azért, hogy ne lehessen lekérdezni. Csak emiatt nem zárnék ki egy hirdetést.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.