Borult, de javított Jettát szabad?

2015.09.26. 10:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Adódott egy lehetőség. Az ismerősöm eladná az újonnan, szalonból vásárolt 2008-as VW Jettáját. A régi ismeretségre miatt nekem ideadná 1,5 millióért. Az illetőt már régóta ismerem, becsületes korrekt ember, ezért azt is tudom, hogy az autó egy baleset során felborult. Megdobta egy valamiféle "dudor" az úton, a levegőben átfordult és a tetejére esett. 7000 km volt ekkor benne, műszakilag semmi baja nem lett. A tulaj pénzt nem kímélve javíttatta meg, ez akkor 1,2 milliójába került. Most 85.000 km-el adná el mivel új autót vásárolt.


A kérdésem az, hogy merjem megvásárolni vagy sem? Használtam az autót, szépen megy, csendes, semmilyen zaj nem hallatszik menet közben, nagy sebességnél is stabil. Végig időben volt szervizelve, a legkisebb problémát is rögtön orvosolták. Vajon érdemes-e az autóvol történtek tudatában is belemenni?


A válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel:
R

Kedves Kérdező!


Látni kellene, hogy mennyire volt a kocsi tetőn. Van különbség, hogy felborult, és egy picit meghuppant a tetőlemez, vagy a tető belevert a féltengelybe. Mindkettőt meg lehet javíttatni 1,2 millióból, csak a javítást elvégző műhely kérdése, hogy hol mennyibe kerül. Ha nem volt nagyon tetőn, akkor megveheti, ennyiért jó ajánlatnak tűnik.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.