Négytagú családnak első autót

2015.09.30. 10:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


A négytagúra bővült családunknak most már szüksége van egy autóra. A gépkocsira 1,2 millió forint körüli összeget tudunk szánni, hitelt nem szeretnénk felvenni. Az autót városi közlekedésre és kb. kéthavonta hosszabb távú 300-500 km-es utakra használnánk. Eddig ebben a kategóriában csak francia autókat (C4, 307 SW) sikerült találnom, azokról mi a véleménye?
Ön mit ajánlana a részünkre?
 
Segítségét előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!


Nem tudom elképzelni, hogy az 1.2 millió forint alatti ársávban csak francia autók lennének. Gondolom tartozik hozzá valami évjárat korlátozás is, amit kitalált magának, mint például 2006-osnál ne legyen öregebb, de a levelében nem említette, azért vannak csak franciák a listáján. Na ezt kéne gyorsan elfelejteni. Leírom ezeregyedszer is, nem évjáratot, hanem állapotot veszünk. Mi van, ha 2004-es, de olyan patika, hogy a halottnak is feláll tőle? A C4 nem tartozik a kedvenceim közé. A néhány tízezret futott autók gazdáinak tetszik, de a vélhetően ön nagyobb futással venné.


A 307 SW már közelebb áll a szívemhez, de a népítéletben ez sem szerepel különösebben jól. számomra sokkal inkább a rendes autó benyomását kelti. Ismeretségi körben ilyen autó, néhány kisebb elektromos problémán kívül nagyobb gond nem volt vele, de én is használtam ilyet kb. tizenötezer kilométeren keresztül, különösebb izgalmat nem váltott ki belőlem, de egyáltalán nem volt rossz. A kettő közül én a Peugeot-t venném. Ha másról beszélünk, akkor vennék egy öregebb Corollát, az sem izgalmas, de legalább ritkán romlik el.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.