Nissan Maxima kontra Volvo S70

2015.10.06. 11:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


A következő kérdésben szeretnék tanácsot kérni esetleg érvet, ellenérvet. Eljött egy pillanat, ami minden autószerető férfi életében bekövetkezik, amikor elindul a bogár és mindenféle racionális döntéseket félretéve szeretne, akar egy olyan autót venni, amire mindig is vágyott. Volt 2005-ös 1.5 Almerám most pedig 97'-es Volvo S40 1.6 al járok. Mindkettővel elégedett voltam, vigyáztam rájuk és tudtam cserébe mit várhatok tőlük. Most szükségem van egy olyan autóra amiben fülig ér a szám, szívesebben költök rá mert örömet okoz és a legfontosabb,hogy megbízható,biztonságos legyen.


A stílusomhoz, szívemhez a tárgyban említett két típus áll a legközelebb. 97' körüli Volvo S70 2.4 5 hengeres szívó 170 lóerős manuális váltóval, vagy a piros sarokban Nissan Maxima 3.0 V6 automata. Nem vagyok milliomos, viszont nem munkába járáshoz kell, évi 10 ezer km-t teszek meg normális üzemi körülmények között, havi egy két autópályázással így nem a fogyasztás a mérvadó. Tudomásul veszem,hogy mindkettőre költeni kell, pláne ebben az évjáratban,kategóriában de szeretném tudni úgy 550~600 ezer forint vételárig mire számíthatok. Hogy melyik felé húz a szívem, szándékosan nem árulom el.

Válaszát megköszönve maradok tisztelettel:

Balázs

Kedves Balázs!


Az S70-es Volvo 2.4-es szívó benzinese nagyon tartós motor, és nem fogyaszt olyan sokat, mint azt az emberek elsőre gondolnák. A karosszéria még mindig szép tud lenni, de a belseje elég csúnyán öregszik. Az ajtókárpitokon 101%, hogy a műbőr borítás már levált, a bőrösök ülése szanaszét repedt, de a félbőrösök műbőrje is. A plüss belsők sokkal jobb állapotban maradtak, csak sajnos kevés van belőlük. Vályi Pistának is volt egy turbós benzinese, nekem V70-es dízeljeim voltak, mindketten nagyon szerettük a karakterüket.


A Nissan Maxima, mint az összes ilyen nagy japán limuzin alapvetően Amerikának készült, a dizájnjuk is olyan. Műszakilag egy finoman működő technika, és kifejezetten megbízható. Némi rozsdára lehet már számítani mindkét esetben, de nem törvényszerű. A hazai piacon alig van belőlük, ezért nem lehet nagyon válogatni. Én megnéznék mindkettőből több darabot, és azt venném, amelyikből jobb állapotút találnék.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.