Twingo helyére Swift, Golf, Colt, Baleno?

2015.10.10. 10:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,


22 éves nő vagyok. Jelenleg egy 1997-es Twingóm van, amit szeretek, de nem egy erőmű. Munkába járok vele minden nap és lakott területen kívül is kell mennem 10km-t, az előzést viszont nagyon meg kell gondolni. Japán autókról jókat hallok: erő/fogyasztás.

Szeretnék valamivel erősebbre váltani. Vezettem 1.3 Swiftet, kevesebb mint 10 lóerővel több, de sokkal erősebbnek érződik, (talán elég is lenne). Néztem Golf 3 1.6 /75le/ benzint, 98 körüli Coltot 1.3 /75le/, Suzuki Balenót 1.3 /86le ha jól emlékszem/,1.3 Swiftet /67le/. Más is szóba jöhet, nem ragaszkodom ezekhez, de első sorban benzines legyen. Nem családi autót szeretnék, a keret 400.000 ft, nem új autót keresek, de ne is kelljen minden hónapban a fizetésem rákölteni. 

Leginkább a Baleno tetszik, de nem egy népautó. Esetleg véleménye mi lenne róla? Szeretném kérni a véleményét, számomra mi lenne a legideálisabb választás.


Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!


A Baleno egy jó kis autó, egyedül a bölcsője a kritikus pont, ez az alkatrész sláger a bontókban, előjegyzés van rá. Swiftből ennyiért már válogatni lehet az 1.3-as klímások között. Nagyon megbízható, agyonüthetetlen technika, csak olaj és víz legyen benne. Az első kereszttartónál a hűtő alatt és a küszöbökön szokott elsősorban rozsdásodni. Ebből fogja a legnagyobb választékot találni.


A Colt egy kicsit igényesebb autó, mint a Swift, és műszakilag ugyanolyan megbízható. A felsorolásból kimaradt, de megemlíteném a bakancs Micrát, sokkal kulturáltabb autó, mint a Swift. Ezek után én lebeszélném a Golfról, egyszerű, megbízható autó, de a japánok sokkal kifinomultabbak.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.