Ceed, Jazz, i30 a kalapban

2015.10.21. 14:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Az iránt érdeklődnék, hogy Ön szerint 3 fős családnak átlagos használatra évente 5-6 alkalommal kicsit hosszabb útra melyik a jobb választás: Kia Ceed, Honda Jazz vagy Hyundai i30?


Mennyire elég ezekhez az autókhoz az 1,4-es motor? A Kia és Hyundai plusz 26 lóereje erősebbnek érződik-e annyival? A ráfordítható keret olyan 1.8 millió körül lenne ebbe ha jól néztem 2007-2008-as évjáratok férnek bele.


 
Válaszát előre is köszönöm,
Péter

Kedves Péter!Nagy Honda Jazz-rajongó vagyok, mert a kis külső méret nagy belsővel párosul, keveset eszik, és soha nem megy tönkre, de az első Jazz 2002-ben készült, a Kia és a Hyundai sokkal később, tehát modernebbek is. A második generációs Jazzel szemben nem mondanám, de az első generációval szemben lehet, hogy jobb választás a koreai kettős. Huszonhat lóerő érezhető különbség, már a fele is az. Ha nem sportlásra, hanem helyváltoztatásra kell az autó, akkor arra elég az 1,4-es is.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.