Megbízható japán 500 ezerig

2015.10.23. 07:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Vásárlási tanácsot szeretnék kérni: napi munkába járáshoz keresek használt autót, ami fontos: legyen benne légzsák, klíma, elektromos ablak, meg esetleg elektromos, fűthető tükör. Japánok között nézelődök: Almera, Primera, 323, 626, Corolla, stb. Szimpatikus még a Rover 400-as is, végtére is japán technikára épül, és elég szép a belső tér.

Észak-Pestről Dél-Budára kell járnom minden nap, vagyis kb. napi 50 km-el kell számolni, így a fogyasztás sem lényegtelen. Dízel vagy benzin? Nekem nem idegen a dízel kerregése sem, szimpatikus, hogy alacsony fordulatról is megy. 500 ezernél többet nem nagyon szeretnék költeni rá, évjáratból '95-től érdekelne.

Milyen típust, s milyen motort tudna ajánlani?
 
Válaszát köszönöm!

Kedves Kérdező!



A Rover kivételével az összeset ajánlanám. A Rover sem annyira rossz, de van egyfajta hajlamuk, hogy hengerfejesek legyenek. Persze nem kötelezően lesz az, de a többiben nincs ilyen jellegű kockázat, és egyébként is stabilabb konstrukciók. Ebből a felsorolásból elsősorban a békalámpás Corollát és az első generációs Almerát ajánlanám. A Corollából is van dízel, az 1.9-es egy  Peugeot motor, de van belőle két literes Toyota dízel (72 LE) is, az a legjobb, csak nagy eséllyel nem fog beleférni az keretbe.


Ha keveset akar tankolni, akkor nem ezeket kell nézegetnie, hanem valami 1.5-ös dízel Citroen Saxót vagy Peugeot 106-ost, agyonüthetetlen technika, de egy hátsó híd felújítás valamikor majd kinéz neki, ha eddig még nem csinálták meg. Ezeknél az lesz a gond, hogy kevés a klímás, de nem lehetetlen találni, csak ki kell várni.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.