Korrekt családit hétszázezerig

2015.10.28. 10:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!


Autócsere előtt állok és szeretném kikérni a véleményét. Olyan autót szeretnénk a fenti összegből ami legalább két gyerkőcig praktikus, kényelmes, megfelelően nagy, de még el lehet vele boldogulni a városban egy nőnek is, ugyanakkor 2-3 órás autópályázásra is megfelelő. Persze nem száguldozásra kellene, ha tudja tartani a 140-es utazót, az már bőven megteszi.


Fontos szempont lenne, hogy ne kelljen vagyonokat költeni a karbantartására és a fogyasztása is baráti legyen. Ha ráadásul még ESP is lenne benne, az lenne a tökéletes. Mindenképp benzineset szeretnénk, mert később alkalomadtán bele rakatnánk az LPG-t, illetve évi 15-16 ezer km-nél amúgy sem megyünk többet.


Nincs kedvenc márkám, így nyitott vagyok mindenre, bár a mostani Renault elég sokat tett azért, hogy ne nagyon akarjak még egyszer. Persze tudom, hogy hétszázból nem lehet csodát kihozni, és hogy ennél az összegnél már inkább az állapot számít mint a konkrét típus, mégis kíváncsi vagyok mit ajánl. Merre induljak el?

 
Válaszát előre is Nagyon Köszönöm!
Üdvözlettel,
Róbert

Kedves Róbert!


Én egy 1.6-os Avensis-t vennék. Papp Tibi kollégánknak is ilyen van, keveset fogyaszt, van csomagtartója, kényelmes. Papp Tibi Avensis-es szerelős posztjai nagy eséllyel nem szorítják ki a Csikós autóit a vasárnap reggelekből, mert nincs róla mit írni. Egyszer cserélt gyújtáskapcsolót, és egyszer nyikorgott valami a csomagtartónál, amúgy meg megy. 


Én nem raknék bele gázt, mert évi 15-16 ezres futásnál nagyon lassan vagy egyáltalán nem térülne meg a költsége, ráadásul eleve nem sokat fogyasztó autót keres. A másik ok, amiért nem tennék bele gázt, elég személyes, de hogy néz már ki az az ocsmány tartály a kocsiban, és nem lehet szépen beszerelni. 


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.