Első autónak dinamikust egymillióig

2015.10.29. 10:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Első autómat tervezem megvásárolni, de már régóta vezetek, csak nem sajátot. Fiatalos, dinamikus, benzinest keresek, kb 10.000 km-es éves használathoz.
A következőkön gondolkodom:
 
- Alfa Romeo 156 2.0 JTS  2003. utáni Facelift, ez tetszik leginkább.
- Mazda 3 Sport 1.6
- Honda Civic 1.6 2002-től
 
A keret 1 millió körül van és természetesen a listámtól eltérő javaslatokra is kíváncsi vagyok.
Köszönöm a segítséget!
 
Üdvözlettel: Bálint

Kedves Bálint!



Az Alfa első futóműve nagyon problémás, rossz szerelni is és relatív drága hozzá az alkatrész. Ebben a felsorolásban nálam csak harmadik lehet. A Mazda 3 nagyon jó kis autó, de a hátsó ívek rozsdásodására nagyon oda kell figyelni, Jellemzően csak gitteléssel javítják, ami semmit nem ér, mert a festék alatt tovább dogozik a rozsda, és pár hónap múlva megint előjön. Műszakilag nagyon stabil konstrukció, ha nem rozsdás, akkor érdemes megvenni. A Civic rozsdásodás szempontjából jobb, mint a Mazda, ott a váltó zörgésére kell figyelni, az nem ismeretlen dolog a Honda-bontósok előtt. Nálam Honda, Mazda a sorrend.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.