Kétmillió alatt japánt vagy koreait?

2015.11.04. 10:50

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!


Sok cikkét és tanácsát olvastam, ami alapján választottunk is a férjemmel pár olyan autót, ami minket érdekelne évi kb. 7500-10000 km-es használatra, főleg városban. Az autót terveink szerint 7-8 évig szeretnénk használni.


2007-2009 közötti 1.4-es benzines autókat néztünk, amibe jól lehet pakolni, megbízható, de nem olyan nagy, mint egy kombi. A fogyasztás is fontos, így a Honda Jazz, Kia Cee’d, Toyota Corolla illetve a Hyundai i30 jöhetne szóba. Megbízhatóság tekintetében a Jazz-ről, Corolla-ról nagyon jókat hallottunk, viszont a Cee’d-et kaphatunk még 1 év gyártói garanciával.


Az értékhatár körülbelül 1.7-1.8 millió forint, ebből 2-300 ezer forintot számoltunk kezdeti plusz költségekre (átíratás, kopóalkatrész csere, valami nem várt hiba, stb).
Arra gondoltunk, hogy így 1.5 millióért vehetnénk meg az autót, illetve a Kia esetén szóba jöhet 1.7-1.8 millió körül egy 2009-es is, amire még van gyártói garancia, így kisebb annak a kockázata, hogy nagyobb értékű műszaki ráfordítást igényeljen az első pár évben. Ez nagyon jól hangzik, de akkor ebben az árkategóriában miért nem vesz mindenki Kia-t?


A Toyota mellett szól a japán márkanév, a Kia „csak” koreai, de a népítéletet megnézve itthon a Cee’d-ek határozottan jobb pontot kaptak. Szerintünk egyikkel sem lehet nagyon rosszba nyúlni, ha jó állapotút tudunk kifogni. Ön mit gondol?


 
Válaszát és türelmét köszönöm!
Felícia

Kedves Felícia!


A Kiával és a Hyundai-jal egyáltalán nem lő mellé, sőt. A gyártó nem véletlenül vállal rá hét év garanciát, tudják mit árulnak. Egységnyi pénzből ezekből elég fiatalt lehet venni, és nagyon megbízható konstrukció. Azért nem vesz mindenki Kiát, mert mindenkinek más tetszik, ettől színes a világ. Képzelje el mi lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene! A Kia és a Hyundai már kinőtte a "csak" koreai jelzőt, megmutatták a világnak, azt, amit korábban a japánok, hogy már ők is tudnak autót gyártani. Ha tetszik nyugodtan vegye meg.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.