Jönnek a bosszantó hibák, cserélném a 406-ost

2015.11.06. 14:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Tulaja vagyok egy 406-os 2003-as Peugeot-nak. Az autó full extrás (bőr ülés, digit klíma stb), 2.0-es HDI motorral szerelt verzió. Az üzletből való kigurulás óta a családunk tulajdonában áll, így a benne lévő 264 000 km valós. Motorikusan teljesen rendben van, soha nem volt vele semmilyen komolyabb problémánk, csak a kopó alkatrészek cseréje. Ami miatt mégis a váltáson gondolkodom, az az apróbb, de annál bosszantóbb és költségesebb elektronikai hibák megjelenése (most éppen a klíma vezérlőpanele adta fel a harcot).


A cserére sajnos viszont nem áll rendelkezésemre csak az eladásból származó összeg, illetve annak esetleg minimális megtoldása (max. +50 000 Ft).

A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben megéri-e belevágnom a keresgélésbe és vállaljak be egy esetleg elektronikailag biztosabb, ám futott kilométert tekintve kockázatosabb autót, vagy inkább törődjek bele ezekbe az apróbb hibákba és örüljek, hogy nincs nagyobb?


Ha megérné a csere akkor milyen autókat kezdjek el nézegetni?
Az igényeim nem nagyok, akár valamivel kisebbre is váltanék, benzines is jöhet, ami egyedül fontos az a klíma, a biztonság és hogy teljesítményben azért ne legyen nagy visszaesés.


(Az éves futás jelenleg kb.: 10-15 000 km, korábban ez valamivel több volt.)

Válaszát előre is köszönöm!
Boldi

Kedves Boldi!


Sajnos ez jellemző ezekre a franciákra, hogy elkezdenek elfáradni az elektromos dolgok. Ilyen esetben az ember általában nem besétál a boltba egy újért, hanem bontottat próbál venni, amiről szintén nem lehet tudni, hogy meddig lesz jó. Ez ilyen. Ha nem elviselhetetlenül sok az elektromos anomáliák száma, én nem cserélnék valami ismeretlenre, inkább megjavíttatnám ezt, erről legalább tudja, hogy amúgy jó. Ha mégis cserélne, és stabil elektromos rendszert akar, akkor vegyen valami japánt, mondjuk egy Avensis-t vagy Accordot, az nem fog rendetlenkedni. Ilyen éves futásnál nem ördögtől való dolog a benzines sem, persze a dízelben lévő nyomaték hiányozni fog.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.