Három Swift után is Suzukit?

2015.11.09. 08:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Abszolút káosz van a fejemben, segítsen nagyjából rendet tenni! 1995 óta Swiftem van, ez már a harmadik, mindegyik új volt. Az első kettőt 5 évesen adtam el, ezt most 10 évesen szeretném, mert kinőttük! A kérdés: VW Touran 2010-es 123 ezer km? VW Golf Variant 2012-es 115 ezer km mindkettő 3 millió vagy vegyek most akcióban egy új S-Crosst vagy Vitarát 3,8 - 4 millió körül? A Swiftért a kereskedő 700.000 adna.
 
Ez így lehet, hogy elsőre egyértelmű Önnek, de sajnos annyian beszélnek le a használtautókról, meg a TSI-k ről, majdnem annyian, mint amennyien hülyének néznek, hogy egyáltalán megfordul a fejemben az új autó vétel! 
 
Jelen állás szerint bármilyen tanácsnak örülnék, akár más autó is szóba jöhet, sőt már ott tartok, hogy veszek egy tetőbokszot és marad a Swift...

Köszönettel:

 Gyuri

Kedves Gyuri!


Ha megszokta a Suzukival a gondtalan autózást, akkor azután egy TSI vásárlására én sem biztatnám, 123 ezernél már jó le lehet kokszosodva a szívó szelep és a szívó csatorna, de nem csak ez a baj velük.


Tudom, hogy eddig új autókat vett, de Vitarát nem csak újban lehet venni, vegyen egy használt szívó benzinest három millióért. Nem a legújabb kaszni lesz, de senki nem fogja leköpni, ha nem a legújabbal jár. Ha tart a használt autótól, akkor vizsgáltassa be egy szervizben. Látja a saját használt Suzukiján, hogy mennyi gond van a használt autóval, miért ne lehetne probléma mentes a más által használt Suzuki is? Ha az új mellett dönt, mert csak abban bízik, akkor vegyen újat, pláne ha nagyon hosszú távra gondolkodik. Ne foglalkozzon azzal, hogy más mit mond, magának veszi az autót, nem nekik. Ha az ismerősök szerint hülyeség új autót venni, akkor majd ők nem vesznek új autót.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.