Friss jogsis barátnőnek meglepetés városit

2015.11.20. 10:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,
Kedves István,

Friss jogsis barátnőmet szeretném meglepni egy apró kis kocsival, városi szaladgálásra lenne használva. Évjárat szempontjából az 1999-2003 közötti kicsi kocsik jöttek szóba,azok árban is megfelelőek. Fontos szempont, hogy pici benzines motor legyen benne, de a legfontosabb a biztonság.


Kérem az autó biztonságosságát fő szempontként jegyezve segítsen a jó döntésben. Az eddigi kiszemeltek:

Volkswagen Lupo 1.0

Volkswagen Polo 1.0

Peugeot 206 1.1

Fiat Panda 1.1

Renault Clio 1.2

Ford KA 1.3

Toyota Yaris 1.

Opel Corsa 1.0

lőre is köszönöm segítő válaszát,

Gyuri

Kedves Gyuri!


Az autók töréstesztjeiről a google segítségével meggyőződhet. Én is azt tenném, ha ez lenne a fő szempontom. Műszaki szempontokat figyelembe véve ebből a listából a Toyota Yaris-t választanám, de mellé venném a Toyota Starletet és a Nissan Micrát, lehetőleg a nagyobb 1.3-as motorral. A Lupo sem rossz, de orrtolós és a Clio is ügyes kis autó. A kis motorokat hanyagolnám, mert az autó annyival megy, amennyire nyomom neki, nagyobb motorral is lehet lassan menni.


Látom szépen összeszedte a leggyengébb autókat, de a barátnője nem attól lesz biztonságban, hogy relatív jó töréstesztű, de gyenge autóba ülteti. Nem mindig lesz kezdő (lehet, hogy ő lesz a következő Sabine Schmitz), és ha felmegy az autópályára, akkor azért nem árt némi erő, hogy egy előzést be tudjon fejezni rendesen. A töréstesztnél sokkal többet számít, hogy hogyan vesz részt a forgalomba, és milyen helyzetekbe megy bele. Persze vannak rajtunk kívül álló helyzetek, amikor nem árt a passzív biztonság, de hogy mit dobott nekünk a gép, abba nincs beleszólásunk. Én nem a gyenge motorváltozatokra keresnék, hanem a rozsda mentes legjobb állapotú autót választanám.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.