1,5-2 millióig nem túl nagy autót

2015.11.22. 07:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Fenti (címben) árkategóriában nézünk autókat. Nekem nagyon teszik a Honda Jazz, amit folyamatosan kínál a témában kérdezőknek, azonban a férjem a Mercedes A-osztályt nézegeti.

Mivel árban hasonlóak, szabad-e a Mercit venni, főleg ha az esetleg automata vagy maradjunk a jól bevált Jazznél?

Használatban két pici gyerekkel való óvodai rohangálás, ritkán pedig egy 400km-es hétvégi hosszú út lenne. 10 000 km körül tervezünk vele menni évente.

Egyébként titkolt kedvenc még a Lancia Musa, de sajnos élőben eddig egyik példány sem tetszett nekünk.

Válaszát előre is köszönöm
Üdv
Petra

Kedves Petra!


Tudom, hogy a Mercinek csillag van az elején, de a Jazz jobb autó. Egyszerűen nincs olyan autó, aminek ekkora a helykínálata ebben a méretben, ekkora a csomagtartója ( a saját kerekéből belefér öt), és ennyire nem romlik el. Az 1.4-esek simán tudják a 140-es autópálya tempót.


Jazzből is van automata, de a váltó olajcseréjére nagyon oda kell figyelni, maximum 40 ezrenként le kell engedni belőle az olajat, és nem szabad, csak a gyárit beletenni.. 1.7-1.8 millió környékén meg lehet venni az első szériából a nagyon jó állapotúakat, de kétmilliónál már kezdőnek a második generáció első példányai. Ezekből már az 1.2-es is 90 lóerős, és mindene jobb, igényesebb, mint az első generációnak. Ezt már nem hasonlítanám össze a Mercivel. Sajnos az 1.4-es, keveset futott példányok már közelebb vannak a 2.5 millióhoz, de az 1.2-es is jó arra, amire önnek kell. Én mindenképp Jazzt vennék, leginkább a második generációból.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.