Első autónak Alfát?

2015.11.25. 10:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

24 éves vagyok és szeretném megvenni az első autómat. Fő szempontok a sportosság, a fiatalosság és az igényesség illetve kivitelben a ferdehátút preferálom. Keretem 1,8 milliótól 2,8 millióig terjed. Ön szerint inkább olcsóbb autót sok extrával vagy inkább drágább autót kevesebb extrával érdemes venni, hogy beleférjen a keretemben?


Már szemezgettem pár autóval és amik szóba jöhetnek:
Fiat Bravo 1.4 T-jet sportfutóművel, Alfa Romeo Giulietta, Opel Astra J. Ön szerint melyik lenne jobb választás? Illetve ha várnék még, akkor ezek az autóknak mennyivel mennének lejjebb az árak az Opel Astra J-nél illetve az Alfa Romeo-nál?

Üdvözlettel

Adrián

Kedves Adrián!

A J Astra legnagyobb baja a súlya, nehéz, mint a sár. Hazudnak a németek, a valóságban sokkal nehezebb, mint papíron, és ez rányomja a bélyegét a menetdinamikára.


A Bravo és az Alfa ugyanazokból a műszaki alapokból építkezik, ilyen téren nincs köztük különbség. Olyat mondok, amit még eddig nem mondtam. Az Alfát venném ezek közül. A Mito nagyon jó formájú kis autó, és bár egyenlőre kevés a tapasztalat vele, de úgy tűnik, hogy jó autót csináltak az olaszok. Ön döntse el, hogy mekkora kasznira van szüksége és hány ajtóra. Nem rendelkezem a jövőbe látás képességével, így az árak jövőbeli változását sem tudom megmondani. Egy biztos, drágább nem lesz az idő előrehaladtával.


Üdv:

-Becsületesnepper-