Összkerekest tíz év hegyvidékezésre

2015.11.26. 10:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepper Úr!

Önnön dugámba dőltvén olyan paramétereket határoztam meg, aminek igazán alig felel meg autó. Hegyvidéken lakunk, télen kell a 4x4, van egy összkerekes Passatunk, de mivel az autó évente legalább 2x tréleren van, illetve szétesett a differenciálmű, kissé megroggyant benne a bizalmunk. Pótolni kéne.

Az utódot legalább 10 évre tervezzük, így 2-3 éves használtak között kutatunk, évi kb. 15.000 km-t fut az autó. Fontos, hogy összkerekes legyen, pickupok, Panda-méretű kisautók nem jönnek szóba. A vételre 5 millió Forint, talán kicsit több áll rendelkezésre. Van ebben az árkategóriában megbízható, 2-3 éves összkerekes autó?

Köszönettel: Miklós

Kedves Miklós!

Van megoldás a problémájukra, koreaiak és Hyundai-nak, illetve Kiának hívják őket. Nagyon megbízható, problémamentes autók. A 2-3 évhez nem ragaszkodnék, mert csak magukat szorítják felesleges korlátok közé, illetve nem ijednék meg a 100 ezres futásteljesítménytől sem. Nagyon sokat kibírnak ezek az autók, csak megfelelően kell őket karbantartani, és sűrűn cserélni az olajat.

Ajánlott olvasmány a témában 2013-as nagy SUV tereptesztünk: Felmegy, átmegy, elakad?

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.