Tízéves C Mercit japán helyett?

2015.12.05. 08:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

23 évesen első autóm vásárlása előtt állok. Mindenképpen ferde hátú típust szeretnék. Néztem Mazda 3-as és Toyota Corollát, mindkettőből az 1.6-os, 2004 körüli verziót. Tudom, hogy a japán kocsik eléggé megbízhatóak, ezért esett ezekre a választás. Viszont megtetszett a Mercedes C180 Sportcoupe (143 Le) szintén ebben az évjáratban, nem tudom ezzel mik a tapasztalatok, az erősebb motorja miatt ezt is számításba vettem.

A keret maximum 1,4 millió forint. Elsősorban ezt a 3 típust nézegettem, de ha más ajánlatot is szívesen veszek. Köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!

A Mercedesre ezekben az évjáratokban már jellemző némi rozsdásodási hajlam, amúgy nem számítanak problémás autónak. A Mazda 3 és általában az ilyen idős Mazdák szintén nem ellenségei a vasoxidnak, sőt egyes esetekben, mintha vonzanák a rozsdát. Ebből a felsorolásból én a Corollát venném elsősorban. Beton biztos technika, szinte agyonüthetetlen, és a rozsdásodás sem jellemző rá annyira.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.