Swiftről Golf 3-ra váltani?

2015.12.20. 08:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületes Nepper!

Van nekem egy 2000-es 1.0 Suzuki Swiftem. Első autóm, 5 éve van nálam, különösebb problémám nincs vele, megkap minden törődést amit kell, sőt még többet is, amolyan autób*zi szinten. Ebből adódóan egy szép rozsdamentes állapotnak örvend.
Aztán mostanában vezettem barátom Golf 3 autóját (1.9 SDI), és nagyon megfogott, tágas, kényelmes és jóval autószerűbb a Swiftnél, sokkal minőségibb érzést keltett.
A kérdésem, hogy érdemes lehet-e váltani egy ilyen öreg Golfra, benzines (1.4 v. 1.6) vagy akár dízeles motorral. Van-e olyan mechanikai tartóssága neki mint a Swiftnek? 400 ezer forint környéki ársávban keresgéltem, egyet kettőt élőben is megnéztem, de félelmetes mennyire lelakott darabokat találtam.

Kedves Kérdező!


Az 1.9 SDI a valaha gyártott legjobb VW dízel, az enyémben 370 ezer van, két éve van nálam, 45 ezret mentem vele, eddig két hátsó fékmunkahengert kellet venni hozzá. Az egyik ismerősömnek a futár SDI Caddy-jeiben viszont 900 ezer feletti kilométer van, és napi szinten használják őket még mindig. A Golf 3-asok tudnak ám rohadni is, különös tekintettel az első sárvédők aljánál, küszöböknél, ajtók élénél, stb. Az SDI-k hasonlóan tartósak, mint a Swiftek.


A benzinesek sem ördög lakatok, az egyszerűségük okán azok is stabil konstrukciók, de a Swift benzinese jobb. Ezek az autók már elég idősek, és nem mindegyik öreg Golf került szerető gazdához, ezért a sok lelakott hulla, de nem lehetetlen még jót találni, akár 400 ezer környékén is, de a legjobbak azért többe kerülnek. Arra számítson, hogy meg kell majd nézni párat, mire jót talál, és az összes ülés szét lesz ülve, mert azok olyanok, de szerencsére bőven van belőle választék.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.