Családi kombit két kutyához

2015.12.21. 15:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állunk, hozzávetőlegesen 1,8-2 MFt áll rendelkezésre egy olyan jármű beszerzésére, amiben kényelmesen elfér 2 közepes testű kutya és/vagy egy jó adag csomag.

Az egyetlen szempont a dízel motor, mégpedig a karakterisztikája miatt. Eddig Honda Accord, Skoda Octavia, Opel Astra és Volvo V50 kombikat nézegettem. Van esetleg valami javaslata típust/évjáratot/motort illetően (akár az előbb említett típusokon túl is)?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv.:
Szabolcs

Kedves Szabolcs!

A Honda Accordban van a legkulturáltabb, legcsendesebb motor ezek közül. Előfordul, hogy a vezérműlánc néha megnyúlik, és az is előfordulhat, hogy a kipufogó csonk is megreped. Ennek ellenére szerintem ez a legjobb autó ezek közül. A Skoda Octavia második generációja szintén nagyon jó autó, de az 1.9-es motorral venném, nem a kétliteressel.

Igaz, hogy "csak" 105 lóerős, de nagyon keveset fogyaszt, és nagyon megbízható autó óriási csomagtartóval. Ehhez olcsóbb az alkatrész is, mint a Hondához, ha esetleg kellene hozzá valami. Az Opel Astra nagyon megbízható, különösen az 1.7-as dízellel, de sok izgalmat nem vált ki belőlünk. A V50-ben az 1.6-os és a 2.0-es is francia HDI, ezek közül a két literes az egyszerűbb, és a kevésbé kényes, de ennek a legkisebb a csomagtartója. Én egy Skoda Octaviát vagy egy Accordot vennék. A Skoda olcsóbban fenntartható, az Accord műszaki szempontból igényesebb.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.