Keveset megyek, de jó autót szeretnék

2015.12.22. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tudom, hogy állandó téma a benzin-dízel kérdés és gyakran kérdezik erről, cikkeket is elolvastam, de a saját kérdésemre nem találtam választ. Évi maximum 3 ezer kilométert megyek, de inkább csak 2 ezret. Hétvégi bevásárlás, kerületen belüli családlátogatás és évente egyszer-kétszer hosszúhétvége az ország valamelyik táján.

Jelenleg egy 20 éves Corsával járunk, ami jól megfelel a fenti célokra. Semennyire sem indokolt a dízel autó. Gyermekáldás miatt azonban szükségesnek érzek egy biztonságosabb és nagyobb kombi autót.

Régi vágyam egy Audi A4 Avant, amiről csak egy Mazda 6 javára tudnék lemondani, esetleg, talán. 1,6-1,8 milliót szánnék rá és 2005 utánit szeretnék Audiból az új, szebb kinézet miatt, Mazdából 2007 utánit lehet kapni ennyi pénzért. A gond csak a következő: amint beállítom a „benzines” szűrőt is az előbbi paraméterek mellé, azonnal közel nullára csökken a találatok száma mind kis hazánkban, mind Németországban, míg dízelből 30-40 is akad. Azért van ez, mert ezek vélhetően a hírhedt nagy és drága dízel szervizre várnak? Ráadásul ott van a DPF is, én kb. évente egyszer-kétszer hajtanám meg az autót (igaz dugóban sem állok vele).

Szabad vennem dízelt, vagy inkább várjak egy felbukkanó benzinesre (nem sürgős, tavaszig ráérünk)? A fenti paraméterek mellett melyiket érdemes vennem: A4 1.6, 1.8T, 2.0 PD TDI (DPF), Mazda 6 1.8, 2.0, vagy 2.0 CDH, CD TE?

Előre is köszönöm,
Zoltán

Kedves Zoltán!


Azért van ezekből az autókból sok dízel, mert jobban mennek, mint egy benzines és kevesebbet esznek. Az emberek 99.99%-a önnél lényegesen többet megy, nekik számít a fogyasztás. Németországban is csak az vesz benzinest, aki zsigerből utálja a dízelt, vagy keveset megy. Ott az emberek sokszor 50-100 kilométerre is mennek dogozni, emiatt a sok dízel autó. Az ön helyében mindenképpen szívó benzines autót vennék.


Ha ennyire tetszik az új elejű A4, akkor ki kell várni amíg felkerül egy, de akkor viszont gyorsan kell lépni, mert ezek egy pillanat alatt elkelnek. Gondolkodjon el még az Octavia II-esen is, az is nagyon jó autó. Mazdából az 1.8-ast venném elsősorban.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.