BMW 530d kontra Audi A6 3.0 TDI

2015.12.23. 11:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepper Úr!

Közeljövőben szeretném lecserélni mostani "külföldre járós" 1.9 PDTDI Audimat. Két autó közt hezitálok, BMW E60 530d vagy Audi A6 3.0 TDI, automata váltóval. Évi körülbelül 50-60.000 autópályás kilométer, városi használat minimális. Tisztán a vételárra 2.5-2.7M forintot szánnék. Kötelező szervizekre nem sajnálom a pénzt, de megbízható autó kell ami mindig indul én nem is áll le ameddig én nem akarom. Tudom hogy ennyiért korai évjáratokat kapok, nem várok csodát. Más márkák, típusok nem izgatnak.

Lehetséges ennyi pénzért ilyen autót kapni? Ha igen mire kell mindenképp odafigyelni vásárlásnál? Nem szeretnék heti bérletes lenni a sárga angyalnál.
Köszönettel, László

Kedves László!


Nekem is egy 1.9-es PDTDI Skoda a kijárós kocsim, kb. ugyanennyit megyek vele, és kizárólag erre használom. Olyan megbízható, olyan kevésből fenntartható, és olyan keveset eszik, hogy eszem ágában sincs beleülni egy ilyen pénztemetőbe. Csak üzemanyagban lesz kb. 600 ezer a különbség, és akkor még nem ment tönkre semmi, nem cseréltem semmit. Minden kopó alkatrész a többszöröse, gumi, fék, fékbetét, futómű, lengéscsillapító. A befecskendező az Audihoz 180 ezer, hat van belőle, és tönkre is fog menni, mert az olyan, de sorolhatnám a buktatókat még hosszan.


A kettő közül én a BMW-t venném, ha pisztolyt tartanak a fejemhez, egyébként meg egyiket sem, pláne egy 1.9-es PDTDI után. Ha mégis úgy dönt, hogy vesz egy ilyet, akkor vásárlás előtt keressen egy, a márkára szakosodott szervizt, ott meg tudják nézni számítógéppel az autót, és sok minden kiderülhet.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.