Insigniát álmodtam, de...

2015.12.25. 08:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt állok. 26 éves vagyok, első kocsi lenne. Első számú kiszemelt típusom az Opel Insignia. Ez az autó tetszik a legeslegjobban és mióta megjelent ilyet szeretnék, valamiért mindig ide lyukadok ki.

Mivel dolgozni általában tömegközlekedéssel járok nem feltétlenül lenne napi használatban, viszont a felmerülő rövidebb - hosszabb utakat, a nyári nagyobb külföldi utazásokat szeretném egy szép, kényelmes,"nagy" autóban megtenni.

2,7 millió HUF áll rendelkezésre, amiért 150-180 e km futásteljesítményű autókat lehet találni a neten. Inkább sedan kivitelre gondoltam. Mivel nem vagyok szakértő segítségre van szükségem. Milyen, mekkora motorral érdemes választani a fentiekben felvázolt használat mellett az Insigniát? Mik az autó gyenge pontjai? 2,7 M elég a korrekt állapothoz ebből a típusból? Behozni külföldről?

Amin még elméláztam az a Mazda 6 (2009-2012) illetve a Ford Mondeo (2007-2012)...de itt is ugye milyen motorparaméterekkel lenne érdemes? Valami egészen más tipp?

Válaszát előre is köszönöm!
További jó munkát kívánok!

Üdvözlettel:

Nándor

Kedves Nándor!


Ha nem sokat használja a kocsit, akkor én vennék valami szívó benzinest, Mazda, Ford, Opel sorrendben. Szerintem ezek közül a Mazda 6 a legjobb autó, és elsősorban az 1.8-as benzinessel venném. Mondeóból leginkább a két literes szívó benzinest.


Az Insigniával az a baj, hogy nehéz, mint a sár, és pl. az 1.6-os benzines csak vonszolja azt a nehéz testet, az 1.8-as már lényegesen jobb. Ha ennyire be van csípődve az Insigniára, akkor hasonlítsa össze a típusokat, aztán el tudja dönteni, hogy tényleg az Insignia-e a legjobb önnek még mindig a háromból.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.