Kezdő sofőrnek nyúzhatót félmillióig

2015.12.27. 07:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Az alábbi témában szeretném a segítségét kérni. Feleségemnek szeretnék autót vásárolni, maximum 550 000 Ft-ig bezárólag. Mivel még nincs vezetési tapasztalata, csupán jogosítványa, ezért nagy gondban vagyok a tekintetben, hogy milyen autót vegyek és mennyiért.

- Inkább vegyek egy olcsó "nyúzható" autót max. 350 000 Ft-ért, melyet
nem sajnálok, vagy egy picit drágábbat, mivel idővel úgyis kialakul a rutin?
-

Mindenképpen benzines autót szeretnék, mivel rövid úton fogja használni: bevásárlás, másfél éves gyerek játszó térre hordása, stb. - Csak egyedül vezetné, maximum a gyerek ülne hátul.

A szempontok alapján a Renault Clio, "Bakancs" Micra és a Suzuki Swift jött szóba, többnyire >= 15 éves élettartammal.

Nem tudom, hogy melyik autó milyen problémákat rejthet és milyen drága hozzá az alkatrész.

Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Tamás

Kedves Tamás!


Adjuk meg a bizalmat előre is a feleségének, és vegyük azt az esetet, hogy a friss jogosítványa ellenére tök ügyes lesz, és nem kell neki "nyúzható" autó. Ebből kiindulva én inkább a drágábbat venném, mert 350-ig nem a legtutibból válogat majd, hanem a gyengébb példányokból, bár Swiftből már van ennyiért jó.


Ha csak egy kicsit feljebb megyünk, akkor 400 ezer felett már nagyon patent klímás Suzukikat lehet venni. A Swift fenntartása tényleg fillérekből megoldható, és soha nem megy tönkre, csak legyen benne víz és olaj. A bakancs Micra ugyanezt tudja, csak igényesebb kivitelben, szerintem abban a korban ez volt a legjobb kisautó. Lényegesen összerakottabb érzést kelt, mint a Swift. A Cliót sem tartom egy probléma halmaznak, de szerintem a Micra jobb, csak kevesebb van belőle.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.