Összkerekes, magasan ülőset 4,5 millióig

2016.01.15. 09:43 Módosítva: 2016.01.16. 21:49

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Szakértő!

A párommal elmúltunk 50 évesek szereznénk egy olyan autót, amelyikbe be kell ülni nem leülni. Ha lehet összkerekes legyen jól felszerelt, megbízható legyen, kevés fenntartási költséggel, hogy egy 20-25 évet kibírjon.

Most egy öreg 25 éves Wartburgunk van rozsda nélkül ezt szeretném lecserélni. Ha használtról lenne szó milyen márka legyen és menni kiló méterig szabad megvenni. Kb. 4-4.5 millióig szánnánk rá.

Köszönöm!

Kedves Kérdező!


A leírásuk leginkább valamilyen SUV-ra illik, ezek az autók jellemzően inkább dízel motorral vannak, benzines elvétve akad. Ha számít a fenntartási költség, akkor valami koreait ajánlanék önöknek. Ha Kia, akkor Sorrento vagy Sportage, leginkább Sportage, ha Hyundai, akkor ix 35 vagy Santa Fe. Mára már megmutatták a koreaiak, hogy ők az új Japán, nagyon jó autókat készítenek, megbízhatóak, nem romlanak el, ebből adódóan nem kerül sokba a fenntartásuk.


Az összkerék hajtáshoz nem ragaszkodnék, mert egyrészt nagyon szűkíti a kínálatot, másrészt ott ahol a Wartburg jó volt huszonöt évig, ugyanott elmegy bármi más is két kerék hajtással. Ha beérik az első kerék hajtással, akkor mindjárt nagyobb lesz a merítés, és megjelennek a benzines modellek is, ami a gyanúm szerint jobb lenne önöknek. A kilométertől nem félnék, de simán találni ilyen autókat 100 ezer alatti futással, azt nyugodtan megvehetik, nem lesz bajuk vele. Ha ilyen hosszú időre terveznek az autóval, mindenképp csináltassanak egy alváz és üregvédelmet az autóra.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.