Presztízsnövelőt 750 ezerig

2016.01.17. 08:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Barátnőm munkahelyváltása miatt, szükségünk lenne egy második autóra is. Az új munkahely 30 km-re van a lakóhelyünktől. Az oda-vissza utat minden nap meg kell tenni mindenképpen, ez évi 16000 km minimum. Ezen felül még természetesen lenne használva az autó, tehát évi 20-25 ezres futással lehet számolni.

Érdemes dízelt venni, vagy elég egy benzines?

A ráfordítható összeg 750.000 Ft.

Jó lenne ha lenne benne némi erő (90le+), és egy magasabb beosztásban lévő emberhez méltó megjelenést biztosítana a kedvesem számára.

Benzinesből eddig ezeket néztem:

-Renault Megane II 1.6 16V

-Citroen Xsara 1.6 16V

Segítségét előre köszönöm!

József

Kedves József!


"egy magasabb beosztásban lévő emberhez méltó megjelenést biztosítana a kedvesem számára." Ezek, egy Megane és egy Xsara? Ne vicceljen már, a Földön nincs olyan hely, ahol ezek az autók bármiféle sikerességet jelentenének! Kétszer is hibázott az autó választásnál. Egyrészt gondolom azért választotta ezeket, mert ezek voltak a legfiatalabbak ezért az összegért, tehát évjáratot akart venni. Az nem véletlen, hogy adott összegért mindig ezek a franciák a legolcsóbbak, a piac gyorsan beárazza az autókat.


A másik, hogy 750 ezer forintból akar "villantani", üzenni a világnak, hogy érkezik valaki. Minek, kinek? Vegyen olyan autót, amire tényleg szüksége van. Érdemes dízelt venni, de nem mindegy milyet. Ennyiért én vennék egy VW 1.9 TDI VW Polót az még nőies is, de az 1.9-es motor létezik a Golf IV-estben vagy a Borában.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.