Nem akarok váltani, de ezt...

2016.01.23. 07:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

T. Becsületes Nepper!

Rabolnám az idejét, amiből gondolom amúgy is kevés van. Egy német kollégám eladná a régi Ford S-MAX –át. Magyar viszonylatban sok kilométerrel. Állapotot, nem kilométert. Ezt mantrázom, mint rendszeres olvasó.

Évjárat: 2007.

Futás teljesítmény: 320 000 Km.

Váltó: Manuális 6 fokozat.

Motor: 2.5 Benzin Feltöltő.

Felszereltség: Full.

Megkívántam, de picit félek tőle.

Vezetett szervizkönyve és valóban rendezett háttere van. Rengeteget ingáztak vele Németországban. Rozsda nincs. 100 000 Km-el ezelőtt, motor cserén esett át. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen eseményekre lehet, kell számítani? Mik keseríthetik meg a jövőbeni együtt élést? Váltó; Motor; Turbó; Futómű. Hajlamos-e vmelyik elfáradni?

Az autóhoz tartozik egy vezetett Excel. Ebben minden eddigi tankolás, hozzá tartozó átlagfogyasztás, minden egyes szervizre költött fillér, és segédanyag (Az ablakmosótól, a cserélt gumi garnitúrák áráig) vezetve van. Ez alapján számolta, a jelenlegi tulaj az egy kilométerre eső költségeit. Érdemes ilyen jószágot venni?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Zoltán

Kedves Zoltán!

A legjobb dolog, ami egy autóval történhet, az az autópálya-kilométer. Meleg motor, meleg olaj, részterhelés, kevés terhelésváltás, nagy olajnyomás. Az ön által felsorolt dolgok közül bármelyik el tud fáradni, de a váltótól nem félnék, a motor pedig ki van cserélve. A turbó is elromolhat természetesen, de vásárlás után elviheti egy szakemberhez, hogy nézze át, és meg tudja mondani, hogy kell-e vele valamit tenni. Szerintem érdemes megvenni, ha az ára is a kilométer állásnak megfelelő.

Illusztráció
Illusztráció

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.