Egyetemistának sportosat 1,5 millióig

2016.02.02. 11:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Feladó Dávid

Címzett Becsületesnepper

Dátum 2016.01.09.

Tárgy Egyetemistának sportosat 1,5 millióig

Tisztelt Becsületesnepper!

Első éves egyetemista vagyok, és autó vásárlása előtt álok. Sokat gondolkoztam, hogy milyen autó lenne számomra a megfelelő, és a hosszas tanakodásnak az lett a vége, hogy elvetettem a takarékos dízeleket, és a kis köbcentis benzineseket, és a szívemre hallgatva vásárolok egy sportos fiatalos autót.

A keret nagyjából 1,5 millió forint a kötelező szervízt is belekalkulálva. Csak elképzeléseim vannak, hogy mi tetszik. Mivel sajnos a kiszemelt autók közül egyet sem volt alkalmam vezetni ezért is nehéz a választás.

Ebből a pénzből gazdálkodva a leginkább szimpatikus autók a Focus ST170, a Clio Sport 182, és a 206RC. Szintén nagyon tetszik a Corolla TS, és a Civic Type-R EP3 generációja, azonban ezek sajnos drágábbak. Forumokon utána olvasgattam az összes autónak, de így sem könnyű a választás, főleg mivel ezekből a modellekből alig találni 1-2 darabot a használtautó piacon.

Mik a tapasztalatai az egyes autók gyerekbetegségeiről, illetve erősségeiről? Segítségét kérem a választáshoz, esetleg a tanácsát egyéb típusokhoz.

Válaszát előre is köszönöm,

Dávid

Kedves Dávid!

Az a baj a rendelkezésre álló összeggel, hogy pont kevés az ön által keresett újabb hothatch megvásárlásához, egy régihez meg túl sok, így marad az álmodozás. Abba nem szabad belemenni, hogy bújja a netet, és vesz valami nagyon olcsó halottaiból feltámasztott vackot, mert a végén többe lesz, mintha vett volna egy jót, de még mindig egy budiban ül. Ilyenből, csak jót szabad venni, de a választék mérete okán rendkívüli türelem kell a vásárláshoz. Én elgondolkodnék azon a megoldáson is, hogy venni most egy öregebbet, és azzal már lehet csapatni. Időközben gyűjteni még, és mikor megvan a pénz, eladni a régit, és venni egy újabbat.

Nekem ebből a sorból a 206 RC lóg ki, abból a szempontból, hogy egyedül ez fér bele a keretbe. Ennél a hátsó futóműre kell figyelni, az egy tipikus probléma a PSA csoportnál. Különösebb baja egyiknek sincs, szinte bármelyiket megveheti, ha talál nem egy kevésbé lerúgott példányt. Ebből a választékból a Civic Type-R-t venném, de igazából a jó Type-R kétmillió környékén vagy fölötte van. Ha először venne egy öregebbet, akkor a Swift GTI nagyon jó, de megemlíteném még a Citroen Saxo VTS-t vagy a Peugeot 106 S 16-ot is.

Üdvözlettel,

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.