Dízel Fabiát, de melyiket?

2016.02.13. 07:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Azért fordulok önhöz, hogy segítsen eldönteni hogy Skoda Fabián belül melyik dízelt érdemes megvenni, ha tartósság és a hosszú futásteljesítmény az elsődleges, második munkás autóként szeretnénk használni olyan évi 40-50 ezer km-re.

Mivel nagyon sok a választék ( SDI, 1.4 PD TDi, 1.9 PD TDI, és az évjáratokban és van különbség főleg a 2006-os modelleknél figyelhető meg változás) elsődlegesen a 2006-os vagy utáni modelleket néztem de nehezen tudom eldönteni melyiket érné meg. Szóval a kérdésem hogy melyik változatban lenne érdemes keresni ha a strapabíróság az elsődleges?

Amúgy bármilyen más autó is érdekelhet, ha van ötlet hasonló árkategóriában? :)

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv. Patrik

Kedves Patrik!

Mindegyik motor nagyon megbízható és tartós. Az SDI a világból kimegy, de nem túl harapós. Az 1.4-es ugyan csak három hengeres, egy kicsit csúnyábban jár emiatt, de ha megy, már nem annyira feltűnő, és nagyon keveset fogyaszt. A legjobb ezek közül az 1.9-es PDTDI, keveset fogyaszt, és már normálisan lehet vele haladni. Nekem is egy ilyen van, tényleg tempózok vele, és nem eszik hat litert sem. Nem művészet vele öt literrel eljárni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.