Lakatosmunkára érett a 323-as. Menjen vagy maradjon?

2016.02.16. 10:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

T. Nepperűző!

Autócserén gondolkodom de nem biztos, hogy jó ötlet. Jelenleg Mazda 323f 2.0 ditd-m van (rf4f, 210000) napi használatban. Műszakilag kifogástalan, mert figyelek az ilyesmire.

Érdemesebb lenne-e egy kis lakatosmunkát belefektetni (hátsó sárvédőívek) vagy esetleg belevágni egy másik autó vásárlásába?

Alapvetően japánpárti vagyok. Kiszemeltjeim: Mazda3 2.0 (az 1.6-ost gyengének tartom), Mazda6 1.8 vagy 2.0 benzin, esetleg hasonló Honda, de nyitott vagyok másra is. Kb. 15000/év futás, nagyobbrészt város.

Kíváncsian várom a véleményét!

Tisztelettel:László

Kedves László!


A Mazdáknak ez a hátsó ív rozsdásodás nagy problémája. A csere sem feltétlenül megoldás a rozsda gondra, mert 3-as és a 6-os is ugyanott rozsdásodik, mint az összes többi. Ezek ilyenek. Volt ugyan egy visszahívás emiatt, de nem mindegyik autó vett rajta részt, és volt amelyiknek már késő volt.


Ha talál egy teljesen rozsdamenteset, ami még nem volt piszkálva a hátsó ívnél, akkor vegye meg, és azonnal öreg és alvázvédelmet kell rá csináltatni, akkor talán megússza a következő autónál a lakatolást. A Hondák kevésbé érzékenyek a rozsdára, de ott is előfordulhat. Nagy segítség lett volna, ha megadja a vásárlásra szánt keretösszeget, mert úgy könnyebben tudnék válaszolni a kérdésére.


Üdv:

-Becsületesnepper-