Napi 250 kilométer ingázáshoz mit?

2016.03.10. 16:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

Jelenlegi remek ám nem túl észérveken alapuló autóparkunk (BMW E28 525e 86', E30 318i cabrio 92', E30 325i coupe 84' és Suzuki Alto) mellé keresek napi 250 km ingázásra alkalmas kényelmes nagy autót. BP-Ajka autópálya és gyorsforgalmi. Nem hiszek a nem elromló autókban, ezért olyat keresek amit olcsón lehet javítani vagy egyáltalán lehet , porlasztót felújítani, részecske szűrőt kikötni stb. és nem 700e ért kell komplett üzemanyag rendszert cserélni stb. 140 tempomatnál egyen jól és legyen nagy. Nem úgy nagy mint egy Jazz hanem mint egy Superb kombi. Keret 3-4 millió. Az én kiszemeltem a Superb 1.6 tdi amiben talán nincs kettős tömegű és a motor is kulturáltnak tűnik, ugyanez Passatban, de még az új Vitara is bejön. Minden megoldásra nyitott vagyok ( de azért Hondát mégse).

Köszönettel, István

 

Kedves István!

El kell keserítsem, van benne kettőstömegű, de egyébként szinte mindenben van ma már, még sok benzinesben is, csak az emberek nem tudnak róla. Az 1.6-os Superbhez még nem volt szerencsém, de én inkább kétliteres Superbet vennék, mert az kevésbé erőlködik, és a hosszú váltó miatt elég alacsony fordulaton megy, ebből adódóan lehet, hogy nem is fog többet enni, mint egy 1.6-os enne.

Ami van az autóban, az el is romolhat, ami nincs az meg nem. Ha van benne részecskeszűrő, akkor az el is fog egyszer tömődni, és akkor cserélni kell, nem kikötni. Mérlegelje, hogy rászánja a pénzt vagy sem, és ha nem akar erre áldozni, akkor ne vegyen ilyet. A befecskendező rendszer hibája a már CRTDI motorokkal szerelt autókra nem annyira jellemző, mint a korábbi PDTDI-kre.

Az újabb autók nagyon jók, de a szervizelésük is nyilván drágább, mint a régieknek. Ha számít az olcsó szervizelhetőség, akkor egy 1.9-es, 105 lovas TDI Octavia kombit vennék kézi váltóval. Az sem kicsi, és van ugyan benne kettőstömegű, de az még relatív olcsónak számít. Ha ez nem tetszik, akkor vegye meg nyugodtan a Superbet, csak számolni kell a lehetséges költségekkel.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.