Hétszemélyes csapatszállítót ugráló csajoknak

2016.04.05. 17:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Cheerleader-egyesületünk van, és sokszor futunk bele abba problémába, hogy egy kis csapatot(6-7 fő) 1 kocsival nem tudunk fuvarozni akár belföldi versenyekről vagy fellépésekről, akár külföldi versenyekről lévén szó.

A megoldást egy 7 fős személyautó jelentene (a 9 fős kisbusz az anyagiak miatt kilőve).

Amire tervezni kell: 3 nagyobb darab férfi sportoló, 2 átlag testalkatú hölgy és 2 kisebb méretű sportoló.

Az anyagiak 1,5 millió+papírozást engednek meg.

Amit eddig nézegettünk:

- Chrysler Grand Voyager

- Mazda 5

- Renault Grand Espace

- Peugeot 807

Abban kérem szíves tanácsát, melyik gépjárművel járnánk jobban fenntarthatóság/megbízhatóság mérlegén.

Ha a fenti autókat nem, helyettük milyet tudna javasolni?

Válaszát előre is megköszönve,

üdvözlettel:

Balázs

Kedves Balázs!

A Chrysler Grand Voyagert elég sokan szeretik, bár én nem tartozom a feltétlen hívei közé. Nemrég árultam egy 2012-est az meggyőzött, de most nem olyat nézegetünk. A rajongó tábor hozzáállását mutatja, hogy az összes érdeklődő (négy) Voyagerrel jött, és azokat kellett volna beszámolnom, jellemzően jó drágán, volt hogy a piaci ár fölött fél millióval, mert az övék nagyon jó. A 2.8-asokkal már kevesebb probléma van, inkább az extrák működésével kapcsolatos elektromos jellegű gondok szoktak lenni, de az automata váltó is elromolhat. A testvéremnek volt egy olyan, amiben a hat elektromos ablakból csak egy hátsó elefántfül működött, de ennek ellenére nagyon szerette az autót. Rozsdásodás első jeleit a géptető első élén csomagtér ajtó élén, és az alvázon kell keresni.

A Mazda 5 érdekes módon sokkal rosszabb értékelést kapott a népítéletekben, mint a többi Mazda típus. Sokkal kisebb belül, mint a Grand Voyager, és a 6., 7. ülése csak a padlóból kihajtható szükség ülés. Rozsdásodni ez is szeret, mint szinte minden Mazda. A rozsda legjellemzőbb előfordulási helyei a hátsó kerékív és a toló ajtók alja. Motorok közül leginkább az 1.8-as benzinest venném. A Grand Espace-ból inkább már a kétliterest dci-t venném, ha már az kellene, de azok felette vannak a keretnek. Az 1.9-es és 2.2-es motorok nem a legmegbízhatóbbak, helyettük jobb lenne egy két literes benzines. Ebből a felsorolásból leginkább az utolsót venném, de nem ragaszkodnék csak a Peugeot-hoz. Ezt a kasznit hívják Eurovan II-nek, a Citroen C8, Fiat Ulysse, illetve a Lancia Phedra szinte ugyanazok, csak kicsit mind másképp van felöltöztetve. Ennyiért lehet kapni VW Transporter T4-est is, abból egy Caravelle-ben jobban elférnének, és a cuccoknak is lenne helye.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.