Kisautó kétmillióig

2016.04.09. 09:43

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Kétmillió forint körüli összegből szeretnék autót vásárolni. Hosszas nézelődés után a Suzuki Swift 1.2 és az Opel Corsa D 1.4 ill 1.3 dízel között nem tudok dönteni. Melyik lenne a megbízhatóbb autó kisvárosi használatra, valamint alkalmanként 100 km ingázásra?

Ezeken a típusokon kívül más ötletet is szívesen veszek.

Köszönettel: András

Kedves András!


Erre a felhasználásra benzines autót vennék. Az 1.3-as dízel motort elég jól ismerem, a nejemnek is ezzel a motorral hajtott autója van már három éve, a kopó dolgokon kívül nem nagyon van semmi baja, de városba inkább az 1.4-es benzinest venném. A Swift szerintem probléma mentesebb, nem mintha a Corsával olyan sok gond lenne.


A legmegbízhatóbb egy Honda Jazz lenne, és kétmillióért már a második generáció elejéből is tud válogatni. Beton biztos technika, sose romlik el, nagy hely van benne, pedig kívülről kicsi, nagy csomagtartója van, és keveset fogyaszt. Én biztos Jazzt vennék, másodikként Swiftet, harmadikként a Corsát.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.