190-es Mercit szabad?

2016.04.13. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

24 éves vagyok, és autóvásárlásra készülök. Már gyerekkoromban történt nálam egy mercedeses bekattanás, köszönhetően édesapám W123 200D-jének. Mivel ebben a típusban mára már több a rozsda mint az autó, a 190-es merciken gondolkozok. A kérdésem az lenne, érdemes-e 2016-ban vételezni egy dízel 190-est 500-600 ezer ft körül, vagy felejtsem el, és nézzek valami fiatalabb, unalmassabb autót?

Ilyen árkategóriában úgy láttam akadnak elfogadható külsejű példányok, a kilométeróraállás gondolom inkább csak tájékoztató jellegű. Ha nincs elrohadva súlyosan, érdemes egy ilyenbe belevágni? Esetleg benzines?

Üdvözlettel: Szilárd

Kedves Szilárd!

Jó kocsi a 190-es Merci, de már ott is lehet nagyon lerohadtakat látni, nem csak a 123-asok között. Lehet ennyiért relatív normálisat venni, de kitartónak kell lenni, mert sok "csodát" fog látni, és nem kell restnek lenni elmenni akár az ország túlsó végébe is. Persze ez idő és pénz, de ezek az autók mára elkoptak, és alig van belőlük normális. Érdemes megpróbálni, mert ha sikerül egyet kifogni, az még megfelelő karbantartással még nagyon sokáig jó lehet.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.