Octavia vagy Passat kombi? Esetleg Golf Variant?

2016.04.19. 10:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

Szeretett Ford Focus I autónk a végét járja, reumás fájdalom, rozsdás ajtók, felnik és egyéb nyavalyák gyötrik. Gyerekeink (9 és 11) rohamos növekedésnek indultak, a fentiek miatt már jóideje megérett az idő az autócserére.

Három millió forint büdzsével keressük a következőt. A paraméterek: zömmel városban (Bp) járunk vele, évi 3-4 alkalommal teszünk meg vele kb. 1400-1500 km utat oda-vissza. Egyre több a csomag, ezért fontos a pakolhatóság. A 2 gyerekek+2szülők konstrukció mellett néha viszünk +1 felnőttet is, valamelyik nagyszülő formájában.

Ebben az árkategóriában 2011-es járműveket láttam, zömmel az alábbiakat:

VW Golf Variant 1.6 TDI

Škoda Octavia Combi Drive 1.6 TDI CR

VW Passat 2.0 TDI BMT

Dízelünk eddig nem volt, kicsit fázom a kettőstömegű-cserétől, de ez van. A fentiek mellett a szokásosakat szeretnénk: alkatrészcsere ne legyen drága, legyen megbízható, urambocsá szerethető.

nagyon köszönjük,
BHLM

Kedves Kérdező!


Ha zömmel városban járnak, akkor a részecskeszűrő majd egy hamarabb el fog tömődni, mintha inkább hosszabb távokra használnák, mert nem tudja magát rendesen regenerálni, és annak a cseréje drága lesz. Kettőstömegű van benne, az sem olcsó, de a néphiedelemmel ellentétben nem csak a dízelekben van ez az alkatrész, hanem sok benzinesben is, bár ott a kisebb rezgések miatt sokszor tovább bírják.


Van egy kedvenc részem a levelében, "alkatrészcsere ne legyen drága". Ismeri a mondást, akinek majma van, legyen pénze banánra. Ha van benne drága alkatrész, akkor annak a cseréjével számolni kell, vagy kell venni egy olyan szívó benzinest, miben ezek nincsenek. Látom, hogy a VW csoport autói tetszenek önöknek, de sajnos ezekben az autókban már nincs szívó benzines, csak 1.2, 1.4, 1.8 és 2.0 turbósok, amiket nem ajánlanék jó szívvel, talán még a két literes a legjobb közülük. Szerintem a dízelek jobbak, mint a benzinesek, de azokból inkább a nagyobb két literest venném, azok tényleg jók, és például a Passat vagy az Octavia tényleg jól összerakott és tágas autó.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.