C Vectra után merre?

2016.04.26. 10:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

El jött az idő, hogy lecseréljem szeretett C Vectrám (1.9 CDTI 150 Le). 10 éves múlt közel 400 000 kilométer van benne, de még mindig tökéletesen megy.

3,5 milliós keretem van a történetre. A lényeg, hogy automata legyen (meguntam a váltogatást...), erősebb, mint az Opel volt, szedán és a felszereltsége legyen elég gazdag.

Első körben az Insignia jött szóba, de sajnos ennyi pénz csak sokkilométeres példányt adnak (200000+). Amiben még gondolkodok az a Chevi Cruze (2012) kétliteres gázolajos erőforrással vagy Citroen C5 2.2 HDI (2013). Ezek azok, amik korban még fiatalok, nincs bennük sok kilométer (100000-130000) és az felszereltség is elég jó. A C5 nagyon jó fogásnak tűnik, de kicsit tartok a bonyolult felfüggesztéstől...

Évi 60 000 kilométer megyek vegyesen városban és autopályán. Az autóimnak mindig megadtam a törődést. (tízezrenként olajcsere, szűrőcserék időben stb.)

Ön melyiket választaná a helyemben vagy milyen más alternatívát ajánl?

Előre is köszönöm.

Üdv,

Attila

Kedves Attila!


A Chevrolet Cruze jó választás, de alig van belőle. Ugyanez vonatkozik a C5-ösre is, de ott egy kicsit nagyobb a választék. A felfüggesztése már lényegesen megbízhatóbb, mint a régi BX-eké, de ami az autóban van, az el is romolhat, és ezzel számolni kell.


Én elgondolkodnék egy Hyundai i40-esen vagy Kia Optimán is, hiába gyengébbek. A másik ami nálam szóba jönne, az Accord, a 2008-tól gyártottakban már van automata váltós a dízelekben is, és nagyon megbízható technika, habár az is "csak" 150 lóerős.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.