Japán dízelt vagy német TSI-t?

2016.05.13. 10:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Egészségügyi okokból belvárosi panelből külvárosi dombon levő házba költöztünk. Kellene egy négykerék meghajtású autót vennem max. 3 millióból. Nem sokat futna az autó évente, tehát elég lenne egy benzines is, de a hahun nem túl nagy a választék a benzinesből, nekem a vételáron felül nincs pénzem amit egy nagyobb javításra rá tudnék költeni ha belenyúlok egy roncs dízelbe.

Első sorban japánokat néztem, mert a munkahelyemen a 4. Hiluxot hajtom már több mint 20 éve.

Az alábbiakat néztem ki:

Subaru Forester 2.0 benzin (a dízelről sok jót nem olvastam, ezért ki is zártam) ~ 260 ezer kilométerrel, 1. tulajtól

Toyota RAV4 2.2d, benzines ebből nincs is fent a hahun, tartok az olajzabáló dízel motortól egy kicsit,

Honda CR-V: sok a 2.2 icdti motorral szerelt változat 220-260 ezer km-el. Tudom, hogy Te ezt ajánlanád, és van is ilyen motoros accord az ismerettségi körömben több mint 500 ezer km-el a háta mögött. Ebben is van kettős tömegű lendkerék?

Suzuki Vitara 1,9 ddis, úgy tudom ennek Renault dízel motorja van, benzines ebből sem nagyon van (pontosabban 3 ajtós 1,6-os van több is, de azt kicsinek gondolom 4, időnként 5 személy számára)

És van egy német is a kalapban:

VW Tiguan 1,4 TSI 210 ezer km-el, erről nem tudok semmit. Neked van információd a TSI motorról?

Első sorban azért írtam neked, hogy a fentiek közül segíts kiválasztani azt amivel a legkisebb a rizikó, de ha tudsz esetleg ajánlani más típust szívesen veszem az ajánlatot.

Szép napot!

Szabolcs

Kedves Szabolcs!


A Forester jó, de sokat eszik. A Rav4-esből inkább a két literes benzinest venném, ezt a 2.2-es dízelt nem. A CR-V jó dízelben is és benzinesben is, de ennek a legbutább a 4X4 hajtása. Kettőstömegű mindegyik dízelben van, de sok benzinesben is, például a TSI-ben is. 1.4 TSI-t nem vennék, pláne 200 ezerrel.


Vegyél egy Dacia Dustert 1.6-os benzines motorral, olcsó, sokkal jobb, mint azt az árából gondolnánk, és terepjáróként is kiváló. Hidd el nem fogod megbánni, mondom ezt én, a japánautó bérenc Honda buzi.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.