Kisautót 250 ezerig

2016.05.16. 14:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Jó öreg Passatunk feladta a harcot, így autóvásárlásra "kényszerülünk".

Ketten vagyunk párommal, szinte csak városban használjuk az autót, havi 1-2 vidéki látogatás a szülőknél, meg évi egy nyaralás. Így most valami kicsit szeretnénk, a fő szempont a kis fogyasztás és a megbízhatóság. (esetleg ha egy klíma belefér, az jó lenne) A keret 200-250 ezer plusz egyéb költség.

Daewoo Matiz, Renault Twingo, Fiat Seicento hármason gondolkodunk.

Ön szerint melyiket lenne érdemes ezek közül?

Vagy nézzünk inkább a háromajtós, talán picit nagyobb Opel Corsa B, Fiat Punto I, Ford Fiesta, Suzuki Swift négyesből valamit?

Ennyiért állapotot veszünk tudom, de melyiket érdemes nézegetni, és melyiket kell elfelejteni?

De ha van valami ötlete (más márka), szívesen hallgatom!

Köszönöm válaszát!

Tisztelettel, Balázs

Kedves Balázs!

Ennyi pénzért én leginkább egy Suzukit vennék, nagyon stabil műszakilag, legyen benne olaj és víz, akkor sose áll meg. Óriási választék van belőle, ezért nem különösebben nehéz jót találni. A hátsó futómű bekötési pontjait, küszöböket, a taposókat és a hűtő alatti kereszttartót érdemes alaposabban rozsda szempontjából megvizsgálni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.