Fiesta Sport után mit?

2016.05.28. 08:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Jelenleg egy 2007-es benzines Ford Fiesta 1.6 Sport tulajdonosa vagyok, viszont elgondolkoztam rajta, hogy ideje lenne váltanom, de kicsit bizonytalan vagyok, hogy milyen típusra.

Az autót Bp-en használom napi szinten, valamint havonta 2-3 alkalommal autópályán hosszabb távon.

Alapvetően továbbra is kis sportos autóban gondolkodom 130LE+ erővel 3,5milliós határig, illetve fiatalabbat szeretnék mint a mostani.

Első körben Alfa Giuliettára esett a választásom, köztük a 2.0 JTDm 140LE és a 170LE-s vagy az 1.4-es benzines 170LE-s típusokat néztem.

Ön szerint ezek közül valamelyik jó választás lehet? Vagy esetleg milyen alternatívák jöhetnének szóba ilyen használatra?

Köszönettel,
Gábor

Kedves Gábor!

A Fiesta Sport nagyon jó kis autó, és nehéz dolga van, ha hasonlóan ügyes autót szeretne, mert minden modernebb autó nehezebb, ezzel együtt ügyetlenebbek is jellemzően. A Giulietta gyönyörű autó, szívesen nézegetem a forgalomba, ha látok egyet, különösen metál piros színben. Mint írta jellemzően Budapesten használná a városi forgalomba, erre nem vennék dízelt, mert el fog tömődni hamar a részecskeszűrője, és le fog kormolódni az EGR és a szívósor is. Inkább javasolnám a benzinest, a T-Jet motorok kevésbé problémásak, mint a TSI-k vagy a Prince motorok.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.