Második autót hosszú utakra

2016.05.30. 10:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Főnepper!

Egy örökzöld kérdéssel fordulok hozzátok. Hétvégi, főként autópályás kiruccanásokhoz keresek valamilyen megoldást kis családunk (2 felnőtt, 2 gyerek, 1 kutya) számára. Mivel van városi rohangálós autónk, kizárólag hosszabb utakra (hétvége, nyaralás), valamint amikor nagy dolgot kell cipelni lenne használva. Éves futása kb. 10-15.000 km.

Mivel nem bizonyítottan, de skót vagyok, fontos számomra, hogy amíg nálam van az autó (5-8 év), a legkevesebb pénzt kelljen elkölteni rá. Tehát figyelembe véve a beszerzési és eladási árat, üzemeltetési költségeket, biztosítás, adó, szerviz, stb..

Az anyagi keretet tekintve kb. 2-3 millió között gondolkodtam, de ha indokolt, akár 5 millióig is szóba jöhet.

Szándékosan nem írok tippeket, mert nagyon kíváncsi vagyok a független szakértői véleményetekre!

Köszi!

Péter

Kedves Péter!

Ha nem akarsz sokat költeni szervizre, akkor vegyél egy szívó benzines Accord kombit, a 2.0 vagy 2.4 literes motorral. Láncos motor van bennük, és ebben a láncot nem kell cserélni, mert az örök létnek csinálták, nem mennek tönkre, és még a 2.4-es motor sem eszik sokat. Évente lecseréled az olajat és a kopó dolgokat, és kb. ennyi fog történni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.