Pörgős kisautót 1,8 millióig

2016.06.13. 10:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Autóvásárlás elött állok de nehezen tudok dönteni!

Imádom a kisautókat és legjobban most is azt szeretnék venni.

Nagyjából 1,6-1,8 milló forintom lenne rá.

Mivel kisautóban gondolkodom, nem lényeges hogy 4 vagy 5 személyes illetve hogy hátul nem igen férnek el, többnyire 2, max 3 személlyel használnám.

Igazából bármilyen márka szóba jöhet a Fiat 500-tól a Mitsubishi Coltig lényeg hogy megbízható típus legyen és szívóbenzines.

Ami még fontos lenne hogy ne 55-60 lóerős modell.

Szóval összességében keresek egy megbízható kisautót ami még „megy is“.

Ön milyen autót javasolna ezért az összegért? Meghallgatok bármit nem csak kisautó kategóriában , de elsősorban az lenne a célom.

Üdvözlettel

Attila

Kedves Attila!

Ha kell egy kis autó, amiben még menés is van, akkor egy Fiat Panda 100 HP-n nagyon elgondolkodnék, tényleg nagyon jó kis autó. Ha inkább a japán vonalat kedveli, akkor a Toyota Yaris 1,5 TS sem elvetendő gondolat. A Fiesta ST kevésbé jól összerakott autó, mint a Yaris, de sokkal több tűz van benne, és sokkal jobban lehet vele igyekezni, mintsem azt az ember elsőre gondolná. Ebből a fajta Fiestából van még az 1.6-os motorral szerelt változat, az is ér egy megfontolást. A Honda Civic 1.6 Sport is jó autó, őrült nagy menés ott sincs, de hétköznapi használatra elég. A Civicből a Type-R lenne az igazi, azzal már tényleg arrébb lehet állni, de ennyiért nem igazán kapni olyat, ami szép is és jó is. Civicből van még a szintén két literes VSA, amiben a blokk alja ugyanaz, mint a Type-R-é, csak butább hengerfejjel, vezérléssel, kipufogóval, stb..

Üdv:

-Becsületesnepper-