Mozgáskorlátozottság mellé automatát

2016.06.14. 10:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Elnézését kérem, hogy itt, ezen a mail címen zargatom. Mentségemre szolgál (?), hogy nem tudom, hogy megjelenik-e a Totalcar felületen valaha is a kérdésemre adott válasz, mert talán nem túl érdekes széles körben.

Amiben szeretném a tanácsát kérni:

Mozgásomban némileg korlátozott vagyok, de azért nem annyira, hogy autót ne vezethessek.

Ami problémát jelent az a kuplunghasználat. Ezért keresem azt az automata seb. váltós benzinest, amibe a beülés is könnyített valamelyest, azaz viszonylag magasra kell becsusszanni.

Keveset autózom - évi 5.000 km-t megyek csak, 90 %-ban városban -, de ezeket az utakat nem tudom/akarom más módon kiváltani.

Fontos szempont még, hogy az autó

- 5 ajtós,- megbízható,- kényelmes (ülésállítási lehetőségek),- viszonylag kis (ne SUV) méretű,- költséghatékony üzemeltetésű legyen.

A fenti paraméterek alapján a Mercedes A osztályt (ő a favorit), Suzuki SX4 automata verzióit nézegetem.

Méret szempontjából ezek felelnének meg, de mivel még soha nem volt automata váltós autóm - jelenleg egy 14 éves Skoda Fabiát hajtok -, nem tudom, hogy megfelelőek lehetnek-e váltó-megbízhatóság és kezelhetőség szempontjából.

Persze az üzemeltetési/fenntartási költség is érdekes lenne.

Természetesen szívesen várom egyéb ötleteit is. Sőt.

Köszönettel,

Zoltán

Kedves Zoltán!

Az A Merci nem arról híres, hogy hú de jó az automatája, inkább az ellenkezőjéről, és rozsdásodni is tud szépen az ajtók alján, küszöbökön, sárvédőíveken. Az SX4 sokkal megbízhatóbb, nem is rozsdásodik, szerintem az sokkal jobb választás lenne.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.