Hülyegyerekautót félmillióig

2016.06.26. 11:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

18 éves vagyok. 500 ezer forintot tudok rászánni autóvásárlásra, illetve plusz 170 ezret a lepapírozásra. Jelenleg egy 1,3l-es Škoda Feliciám van, aminek egy-két marginális problémától eltekintve semmi baja nincsen.

Az lenne a kérdésem hogy milyen autót lehetne venni ötkilóért, amivel ha úgy tartja kedvem, száguldozhatok a környékbeli hegyekben? Ugyanis jó a Felicia, de erőtlen és nem érzem benne a tüzet, ezért valami erősebb kellene. Tudom jól, hogy ezzel az életemet kockáztatom, de szeretném kiélvezni addig a szívómotorok adta lehetőségeket, amíg nem késő. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel, Sándor

Kedves Sándor!


Az egyik kedvenc kategóriám ez a 80-90-es évekbeli hülyegyerekautók. A teljesség igénye nélkül pl., Citroen Saxo VTS, Peugeot 106 GTI, Suzuki Swift GTI, Golf II GTI (1.6, 1.8, 1.8 16V), Polo 1.6 GTI, Punto GT. Ezekkel az a baj, hogy tényleg átmentek már néhány hülye gyerek kezén, és kevés a normális állapotban megmaradt példány.


A karambol természetes velejárója ennek a kategóriának, itt előfordul, hogy a tető korábban belevert a karterbe. A srácoknak nem mindig volt pénzük alkatrészre, szerelőre, ezért óriási tákolásokra lehet számítani úgy a kaszni, mint a műszaki tartalom terén. Mindenképpen vigyen magával hozzáértő embert, aki adott esetben elrángatja a kocsi mellöl, hogy ne impulzusvásárlás legyen egy szép felni miatt, mert egy mellényúlás végeláthatatlan szopóroller lehet.


Üdv:

doki

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.