Nagy családnak kis fogyasztásút

2016.06.28. 11:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állunk. Milyen autó lenne az elfogadható számunkra? Leginkább munkába járás miatt fog kelleni (másik városba), így elsődleges szempont, hogy keveset fogyasszon és ne kelljen a fizetést benzinre költeni.

Egy viszonylag olcsón fenntartható, egyszerű kocsi kellene. Viszont nehezítő körülmény, hogy 3 gyerek van (a legidősebb 8 éves), akiket reggelente iskolába, oviba kell hordani. Ezért jó lenne, ha mind az 5-en beleférnénk az autóba. Szerencsére kis termetű családról van szó és nem tervezünk hosszabb utakat vele, de azért hébe-hóba együtt is használnánk.

Minderre kb. 300-400 ezret tudnánk szánni.

Köszönettel

Kedves Kérdező!


Elsőnek a Toyota Carina E jutott az eszembe, egy 1.6-os benzin motorral. Ez egy legendásan megbízható autó, tényleg nem megy tönkre, jellemzően csak a karbantartásra kell költeni. A hátsó kerékív rozsdásodására kell odafigyelni, mert ma már nincs olyan, aminek ne lenne itt barna vész. Ennek a javításával kell kalkulálni az elkövetkezendőkben.


A Corolla hasonlóan megbízható típus, de némileg kisebb, tartok tőle, hogy az nem lesz megfelelő méretben, de ki kell próbálni a gyerekekkel. Ennyi pénzért én ezt a kettőt venném.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.